Important Idioms and Phrases Series #8 asked Previous year exams

Idioms and Phrase Vocabulary Excercise

This Idioms And Phrases most important For SSC/BANK/CDS/NDA/AIRFORCE and Upcoming all Competitive Exams

 

1. To leave no stone unturned?
a. to keep clean and tidy
b. to try utmost
c. to work enthusiastically
d. to change the things

2. To butter one’s bread on both sides?
a. to eat bread and butter
b. to be evil tempered
c. to take double advantage out of deal
d. a hungry man

3. cap in hand?
a. to revive
b. to beat
c. humbly
d. to try to take work

4. To face the music?
a. to prepare to give musical performance
b. to suffer evil consequences
c. to suffer hardships
d. to change the tings

5. A storm in a tea up?
a. Impending storm
b. excitement over something trivial
c. danger to come
d. something trivial but important

6. Foam in the mouth?
a. bitten by a snake
b. to reveal to secret
c. extreme hatred
d. to be furious

7. The pros and cons?
a. for and against a thing
b. foul and fair
c. good and evil
d. former and latter

8. Look forward to?
a. to hit the target
b. to expect with pleasure
c. to guess right
d. to settle the old score

9. To show the white feather?
a. to show signs of cowardice
b. to seek peace
c. to show arrogance
d. become polite

10. At beck and call?
a. at rest
b. at disposal
c. at service
d. at their desks

 

Answer:- 

 1. (b) , 2. (c) , 3. (c) , 4. (b) , 5. (b) , 6. (d) , 7. (b) , 8. (b) , 9. (a) , 10. (c)

 

 

If you want   to get regular free materials and updates join Our below social Facebook ,YouTube ,Twitter , Telegram and Instagram Pages and Groups :

To Like Our Facebook Page For Latest Job Alert & Free Material
CLICK HERE

To Follow Our Official Instagram Page For Get Latest Update 

CLICK HERE

To Follow Our Official Twitter Account

CLICK HERE

To Follow Our Official Telegram Account

CLICK HERE

Subscribe To Our Youtube Channel

CLICK HERE

 

 

हमारालक्ष्य

इस Website को बनाने का हमारा उद्देश्य  यह है कि हम ऐसे गरीब छात्र व छात्रो की मदद के लिए आगे आए है जो सरकारी व गैरसरकारी नौकरी पाना चाहते है और उनकी तैयारी के लिए वो महंगी किताबे खरीद नही पाते है तो हम उनको इस Website के माध्यम से हर परीक्षा सम्बधी किताब उपलब्ध करवाते है ।

 

You Wants Any Kind of notes Please Comment and Let Us Know 

 

                    Thanks For Visiting

                www.NaukriAspirant.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *